Vassdalstjønhytta

Sovnet i åttetiden i går, etter å ha fått opp teltet, spist og smeltet snø. Klokken ble over syv før jeg våknet, så det ble en lang og god natt. Merket at det var blitt noen grader kaldere. Shaman skulle få ta pulken igjen i dag, og jeg fikk merke at vi har jobbet for lite med hvordan han da skal oppføre seg. Dagens rute har vært full av kryssende dyrespor, og Shaman har tatt opp jakten på absolutt alle sammen. Med meg festet til pulken (etter hvert direkte i trekkselen) via et vanlig 8 meters flexibånd jeg har festet til magebeltet, har vi fått noen interessante situasjoner.

Det ble en tung dag, da vi måtte klatre på østsiden av demningen ettersom isen på Blåsjø er usikker. Valgte å gå opp Grasdalen i stedet for å følge sommerløypen rundt 1216-toppen. Holdt vestsiden av skråningen for å ikke få en for bratt stigning mot slutten, men også denne siden var bratt. Ble gående ved siden av Shaman mens jeg holdt i bøylen på draget for å hjelpe til å trekke samt å unngå at han fikk muligheten til å plutselig sette utfor fjellskrenten. På et tidspunkt måtte jeg frikoble ham fra pulken og trekke den opp for hand, men det gikk stort sett greit å ta oss oppover. Shaman har vist at han er sterk, så om terrenget ikke gir ham for mye problemer med å velte pulken, og jeg passer på at vi ikke velger de aller bratteste traséene, klarer han fint å trekke pulken selv i områder med en del stigning. Jeg har lagt litt mer av vekten over i sekken nå som kroppen min er mer tilvendt. Kommer til å veksle en del etter hvert ut fra hvordan terrenget er og for å få variert belastning.

Videre følgte vi Reinsgrovtjønnane gjennom dalen nordover i stedet for å gå via Hovatnhytta. Kom ut på Hovatn nordvest, og fikk fylt vannflasken og skålen til Shaman i bekken under helårsbroen for sommerstien. Fortsatte deretter videre mot Vassdalstjørnhytta. På et tidspunkt skimtet jeg noen høye master i horisonten mot Blåsjø, så jeg sjekket mobilen. Hadde god dekning, så jeg fikk ringt Margaret. Til tross for at vannet er regulert var utsikten mot Blåsjø fantastisk flott, og kom med en fin solnedgang på kjøpet.

Ut fra besøksloggen å dømme har det ikke bodd folk her siden september. Hytten var skikkelig kald og vil nok fortsatt være det når vi drar i morgen. Har god fyr i ovnen, men sitter med soveposen på. Har spadd meg et hull ute på vannet og fylt et par bøtter vann. Så sant jeg orker det er det mye mer effektivt enn å drive med snøsmelting. Ta deg et glass vann fra springen og nyt det 🙂

image

image

2 tanker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: