Finse

Forsov meg til værmeldingen kvart på seks, men i dag tenkte jeg uansett å ta en rolig morgen. Jeg hadde to dager på meg til å nå Finse, og var bare en god dagsmarsj ifra. Fikk etter hvert pakket meg ut av teltet og tok meg opp til riksveien. Brøytekantene var forholdsvis lave, så vi tok oss greit over på andre siden av veien.

Det ble en grå dag hvor jeg ikke fikk sett stort av områdene jeg passerte. Snøoverflaten var ikke lenger hard nok til å bære oss, så vi subbet rolig oppover. Planen var å gå til Finse, men det spilte ingen rolle om vi heller satte opp teltet og drøyde Finse til neste dag. Men selv med rolig tempo lå det an til at vi like gjerne kunne fortsette til Finse og få en ekstra hviledag.

Vi kom frem cirka halv fem og satte opp teltet nede i teltleiren som var opprettet her i forbindelse med Expedition Finse som arrangeres nå til helgen. Expedition Finse ble et kjekt sammentreff, siden det gjerne betyr masse spennende mennesker med mye morsomt å fortelle. Har nå sittet timevis og pratet med en gjeng hyggelige folk, og hørt fortellinger fra smått utrolige liv. Vi har billetter til arrangementet som starter i morgen, siden det var eneste alternativ om vi ville bo på hotellet denne helgen, men det kan helt sikkert bli spennende å svinge innom ett og annet foredrag. Jeg deltok på Expedition Finse også i 2013, og satt igjen med mange kjekke minner fra den helgen. Shaman var med også den gang, fem måneder gammel, og mye tyder på at han vil tiltrekke seg like mye oppmerksomhet også denne gang.

Avslutningen av etappe tre har i hvert fall blitt feiret over langbordet i resepsjonen med historier om Grønland, selfangst, Amundsen og vikinger. Jeg blir nå her på Finse noen dager før jeg mest sannsynlig fortsetter på etappe fire mot Tyinkrysset på mandag.

image

image

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: