Gjendebu

Værmeldingen for dagen hadde vært bra, og solen begynte tidlig å bryte gjennom skylaget. Det lå an til en perfekt dag hvor jeg skulle få ta igjen noe av den utsikten jeg ikke fikk i går. La ut fra Fondsbu i strålende vær, men det gikk som det stort sett har gått på denne turen, og så fort vi klatret opp fra Bygdin tetnet det seg til. Hadde i hvert fall god sikt til å ta meg frem i, men alt som var av fjelltopper rundt meg lå godt gjemt bak skyene. Shaman virket noe demotivert i dag, men vi kom oss greit inn til Gjendebu. Der ble jeg stående en stund å vurdere om jeg skulle fortsette et stykke over Gjende, men det var meldt en del vind og snø for i morgen, og da er det mye lettere å legge ut fra en hytte enn fra teltet. Bestemte meg derfor for å overnatte på Gjendebu.

En gjeng bergensere ankom samtidig som meg, og de serverte både biff, god drikke og godt selskap. Jeg hadde tenkt å bruke to dager fra Fondsbu til Hindsæter Fjellhotell, men da jeg så på kartet senere på kvelden viste det seg at Hindsæter lå noe lenger nede i dalen enn hva jeg trodde. Tar likevel utgangspunkt i å nå frem dit i morgen, så vi får starte tidlig og håpe at snøen på Gjende er fast og fin, og at været blir noenlunde greit.

image

image

4 tanker

  1. Det erda en enorm fart du holder! Ser at du nettopp har nådd Otta (bare litt synd at du har tatt deg litt SØROVER de siste timene i dag….). Får du skyss langs veien, eller? Og hvor har du tenkt deg videre, – oppover til Rondevassbu – Dørålsæter – Grimsdalshytta? Uansett: Lykke til med turen videre!

    • God kveld, Steinar! Ringte Gudbrandsdal Frakt på vei ned mot Lalm. De stilte opp på kort varsel, så nede i Lalm fikk jeg sendt pulk og ski til Rondane Spa. Deretter ble det 3 mil langs vei, noe som kjennes godt i føttene nå. Ruten videre blir som du skisserer, men fra Dørålseter går jeg mot Folldal hvor jeg plukker opp forsyninger, og deretter videre mot Røros.

  2. Ser at du har nådd målet for dagen. Enormt imponerende etappe! Men husk på å ta tid til å nyte hver dag. Når dagen er omme, så får du ikke den igjen! Jeg innbiller meg at dagen i dag har vært FOR heseblesende, – selv om det selvsagt er tilfredsstillende å ta seg helt ut også…..

    • Helt sant. Dagen i dag ville jeg mest bare komme meg gjennom Ottadalen og opp til Rondane. Nå skal vi nyte vårt første møte med Rondane 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: