Rondane Spa

Våknet noe senere enn planlagt, men jukset med morgenrutinene for å komme i gang tidlig slik at jeg ville ha muligheten til å nå Rondane Spa. Tung start i all løssnøen, men vi var snart oppe på toppen, og det gikk raskt nedover mot Melingen. Været var nydelig, så vi fikk en flott utsikt over områdene rundt. Kom oss ned på veien inn til hyttene, og følgte denne mot hovedveien mellom Heidal og Lalm. Også denne var snølagt, så vi fortsatte på ski ned bakkene mot Lalm. Snø ble etter hvert til is, og jeg merket at det ble vanskelig å kontrollere Shaman nedover. Jeg måtte ved et par anledninger kaste meg inn i brøytekanten for å få stoppet ham. La på fellene for å få noe mer kontroll, men lenger nede i bakken tok jeg av skiene da det føltes for farlig i disse bratte bakkene hver gang det kom bil imot.

På vei ned stoppet jeg og ringte Gudbrandsdal Frakt. Møtte der en hyggelig kar som gjerne ville hjelpe, og vi ble enige om at jeg først skulle se om Baksideveien kunne gås på ski før vi bestemte hvor de skulle plukke opp pulken. Da jeg kom ned så jeg at veien var gruset, så jeg ringte ham opp igjen. Han kunne kjøre om 10 minutter og møte meg om 25. Jeg brukte de minuttene på å flytte over utstyr fra sekken til pulken, og klargjøre for at både puljen og skiene kunne sendes. Deretter gikk jeg inn på Coop Marked Lalm, sikret med en cola med diverse tilbehør, og mens jeg stod i sjokoladehyllen var Gudbrandsdal Frakt på plass. En smilende kar spurte litt om turen før han tok avgårde med pulk og ski. Jeg hadde nå lagt det jeg hadde av egg i samme kurv, så nå burde jeg rekke frem for å ta igjen telt og utstyr. Det var 3 mil dit, inkludert Mördarbakken opp fra Otta. Føttene mine vil nok sent tilgi meg at jeg la ut på den distansen med skisko, og sa tydelig ifra oppover. Men vi rakk frem, og jeg sjekket inn med god samvittighet med akkurat nok margin til å få tatt meg en dusj før middagen klokken syv. En ekstra hyggelig overraskelse fikk jeg da hotellsjefen senere kom og sa de ville gi meg halv pris på overnattingen for å støtte meg på turen nordover.

image

image

image

5 tanker

  1. Det er veldig kjekt å lese innleggene dine! Gleder meg stort til fortsettelsen! Og så: Kos deg med Rondane – lev i øyeblikkene- det er disse du skal huske når eventyret er over!

  2. Hei!
    Nyter turen din og minnes egen. Ser du planlegger Sulitjelma-Abisko. Kanskje du vet det, men hund er ikke tillatt gjennom Nasjonalparken på svensk side. Tidligere NPL´ere har fått seg en overraskelse i så måte.
    Vi har hytte i Sulitjelma og kan bistå med gratis overnatting om det passer/er ønskelig.

    • Hei Rolf. Takk for info! Burde ha kunnet si at jeg hadde kontroll på det, men det var nytt for meg. Har sjekket litt og ser at det tillates trekkhund (draghund) fra januar til ut april. Regner med at min pulktrekkende malamute faller innenfor den kategorien, men det prøver jeg å få en avklaring på. Også mange takk for tilbud om overnatting. Så hyggelig av dere. Jeg tar eventuelt kontakt når jeg nærmer meg/vet mer.

    • En liten oppdatering på denne. Har fått bekreftet at Shaman med pulk er innenfor det som regnes som trekkhund (draghund) ifølge reglementet for nasjonalparkene, og er derfor tillatt frem til og med 30. april.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: