Folldal

Våkner på Rondvassbu til nok en nydelig dag. Etter frokost og pakking drar vi først i retning Dørålseter. Det blir mange stopp innover for å ta til meg inntrykkene fra det storslagne terrenget vi beveger oss i. I det vi nærmer oss Dørålseter blir det vel så mange stopp, men nå skyldes det at snøen er borte. Det blir utfordrende å finne en trasé videre. Hadde det ikke vært for pulken ville jeg umiddelbart ha tatt av skiene, men jeg vil helst slippe å måtte gå to ganger for å bære pulken, så jeg forsøker å lete frem renner med snø i labyrinten foran oss. Det går på et vis, selv om undersidene på ski og pulk nok helst hadde sett at de ble båret.

Videre nedover dalen venter samme utfordring. Jeg er usikker på hvordan dette skal gå, men får øye på et skuterspor og velger å satse på at det kan vise meg en farbar vei. Sporet holder seg sør langs kanten ned mot Atna, og jeg håper virkelig at det skal samme vei som oss. Med de få spredte snøflekkene som finnes her vil det bli et kav å få oss inn på rett kurs igjen om vi må forlate sporet. Lykken er visst med oss i dag, og nede i dalen dreier sporet perfekt over mot Vestkringla for å passere denne på vestsiden. Det er dit jeg vil for å komme ned til Fallet, og slippe den lange veien rundt. Fra Fallet roter jeg litt før jeg kommer meg inn i løypenettet tilhørende Folldal. Det går riktignok ikke rett mot sentrum, men det blir likevel lettere for oss å følge løypenettet.

Oppe i bakken drar jeg frem notatblokken hvor jeg har skrevet ned åpningstidene til alle Post i butikk-butikkene jeg får tilsendt pakker til. Jeg hadde innbildt meg at jeg skulle spore opp Joker Folldal og at denne stengte klokken 18. Notatene sa Coop Prix Folldal, og at denne stengte klokken 22. Dermed bestemmer jeg meg for å fortsette helt til Folldal slik at jeg får hentet pakken i kveld. Den siste kilometeren inn dit blir langs riksveien, men i kantene er det stort sett snølagt, og der det ikke er det bruker jeg brøytekanten. Jeg setter opp teltet i et hjørne av en parkeringsplass på oversiden av Coop Prix, midt i Folldal, hvor vi er greit tilbakketrukket i forhold til hovedparkeringsplassen på fremsiden. Alt er lov på tur, og fra her kan jeg bruke både toalett og en liten sittekrok inne på butikken. Bruker kvelden på å legge en plan for morgendagen. Jeg er fortsatt litt usikker på hvilken rute jeg bør velge herfra.

image

image

image

image

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: