Savalen

Starter med å titulere innlegget Salangen, mens Salater har en reportasje på TV2-nyhetene. På veien hit ble jeg faktisk gående å tenke på denne TV2-reporteren. Het ikke han Savalen? Mente å huske at han hadde trønderdialekt, så det kunne jo passe. Eller var det Salangen? Hvor er det egentlig jeg er på vei?

Ut fra hvor ruten videre bar var det ikke godt å si. Jeg trodde jeg hadde mistet hundeløypene, men kom igjen inn på en skuterløype med potesokker liggende strødd. Hvor sporene ble av vet jeg ikke, men jeg endte opp på skogsveiene og følgte disse rundt fjellene. Vurderte å velge nordsiden av Strålsjøåsen, men tok ikke sjansen på at det kunne være dypere snø inne mellom trærne som ville bli tungt for Shaman. Fortsatte å følge den brøytede veien rundt åsen mot Strålsjøen, og vi var nå så nært Folldalen at jeg gikk med en følelse av at det nok kunne ha vært raskere om vi hadde holdt oss nede i dalen hvor det kanskje var mer snø, og heller gått opp mot Strålsjøen derfra. Jaja, jrg følgte rådene jeg fikk over telefon, men det ble en såpass grov beskrivelse at jeg nok har misset noe når jeg mistet hundeløypa sør for Markbulia. I ettertid er det likevel en etappe jeg vil huske godt, og har på den måten gitt meg mer enn om jeg hadde gått nede i dalen. Det var et fint område jeg gikk gjennom, selv om snøen manglet. Uten at jeg er helt sikker tror jeg at vi har gått et stykke i løypene for Femundsløpet.

Etter hvert som vi nærmet oss Savalen ville jeg innom hotellet der for å få tips om ruten videre, men klokken var blitt såpass at jeg like godt sjekket inn og tar meg litt ekstra tid til å bestemme hva jeg gjør videre. Morgendagen kan nok bli litt knotete, men så fort vi kommer oss til Vingelen tror jeg ruten videre mot Røros blir enklere. Tanken er å komme til Røros på mandag og treffe Margaret der. Vi har nå tre dager på oss, noe som bør gå greit. Det lover i hvert fall bra å se nyoppkjørt løype det siste stykket inn mot hotellet.

image

5 tanker

 1. Følger med – følger med! – Har sett på kartet at det har gått litt «på kryss og tvers» de siste parcdagene. Nå kom forklaringen! Håper du får greie snøforhold videre! –
  Har forresten lurt på hva du har med av utstyr på en slik reise. Og mengde, f. eks av mat, bensin osv. Hvilket telt bruker du, hvilken sovepose og liggeunderlag. Mengde klær ? Hvordan fordeles vekten mellom pulk og rygg?
  Ja-ja, – jeg bare lurer. Forventer ikke at du skal bruke for mye tid på å besvare dette!
  Riktig god tur mot Røros!

  • Det er vår her på Røros. Det jeg trodde skulle bli de kaldeste dagene ble i stedet de varmeste, med 8 plussgrader på søndag. Skal sende deg litt info om utstyr og oppakning, eventuelt skrive om det i et blogginnlegg.

 2. Jeg er usikker på om denne inform. vises foreløpig (må vel autoriseres først). Jeg traff Eide på Os tidlig i kveld, ca. kl.18. Alt stod bra til med hund & herre. Men det samme kunne ikke sies om mobiltlf. hans. Som nu har takket av, for seg.
  @Eide: I fall du ser dette før du utvelger en ny mobiltlf. i morgen. Hvis du holder opp en SIII – på et stelle med svak dekning – i mot SIIII eller en SIIIII, vil du se at de to sist nevnte mister forbindelsen før SIII’en. i tillegg til det jeg nevnte om FM radio. Samt SIII får du til godt og vell 2000kr. de to sistnevnte koster 4500 – 5500kr.
  Når din reise er over, skulle jeg få innblikk i forarbeide om valg av solcellepanel. Har sjøl sett et solcellepanel men vil gjerne unngå ubrukelig leiketøy.
  Hvis du fremdeles tenker å går veien over fjellet mot Stjørdalen, så følg sjøene lille Hittersjøen, Stikkielen og rett før Djypsjøen, kryss over veien (mot Sverige) opp til Storwarts (der er brøytet). Derfra går det nedover (brøytet) rett ned på Aursunden. Ha en heidundrende tur. Madsen

  • God kveld, Madsen! Jeg kjøpte telefon så fort jeg ankom Røros, siden jeg kom til byen akkurat ved Domus som du hadde nevnt. Endte på en S5 mini. Takk for innspill til ruten videre. Sitter med kartene nå og ser på forslaget ditt. Vi kan snakkes om solcellepanelet ja.

 3. P.S. Jeg kjenner ikke løypenettet fra Brekken og nordover mot Hyllingen reinbeitedistrekt, men uansett om de har vinterbeite i Hylling-området eller ikke, vil det undre meg om du ikke finner rikelig med scooterspor. Dete er – «fra gammelt av» – et distrekt med daglig bruks-kjøring, både i næring og av hyttefolket, er etablert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: