Stugudal

Jeg vurderte to alternative rutevalg ned mot Stugudal. Plan A var å følge Langen til endes og gå over kanten på Falkfangervola. Plan B var å følge myrene rett over mot Møsjøen og ta meg ned derfra. Flere skuterspor i retning Møsjøen gjorde at jeg heller gikk for plan B, da jeg med det tenkte at dette nok var de lokales foretrukne rute. Skutersporene skulle visst ikke til Stugudal likevel, men myrene var fortsatt greie å følge. Gikk ned på Møsjøen og følgte denne nordover. Derfra gikk vi et stykke langs den åpne bekken, før Styggdalen viste hvor stygg den var, og vi heller klatret opp mot veien som var tegnet inn på kartet. Den viste seg å bli brukt til skiløyper, og selv om det var lenge siden de hadde vært preparert, ble det et godt alternativ å følge denne nedover. Lenger nede i dalen gikk det løyper, skuterspor og skispor over alt og i alle retninger. Foreløpig var jeg fornøyd så lenge de gikk nedover dalen. Siden jeg skulle mot hotellet og butikken følgte jeg etter hvert de som så ut til å ha vært mest brukt. Det tok oss rett til Væktarstua Hotell, en klassiker for Norge på langs-farere. Det var fortsatt midt på dagen da vi kom dit, så jeg var usikker på om jeg skulle fortsette et stykke videre. Jeg har en litt vond ankel, noe jeg antar skyldes de dårlige forholdene opp mot Røros. Da en ansatt på Væktarstua spurte meg om jeg gikk Norge på langs, og videre fortalte at de da hadde en hytte jeg kunne få låne gratis, bestemte jeg meg for å takke ja til dette hyggelige tilbudet. Vi kan nok ha godt av en kort dag i dag. Jeg tenker uansett å ankomme Storerikvollen i morgen dersom vi får en bra dag, og det ville nok vært planen selv om vi gikk videre i dag.

image

image

image

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: