Hoberg

Jeg tok en telefon til far, og vi avtalte at jeg skulle fortsette mot Nordli, og at han skulle sende en ny pulk dit. Pulken bør holde de fire dagene jeg regner med det tar oss å komme dit. Vi avtalte videre at jeg skulle ringe igjen når jeg kom til Kolåsen, hvor jeg regnet med å ha mobildekning, for å høre hvordan det hadde gått med å få sendt pulken.

Jeg lesset over vekt fra pulken til sekken for å redusere belastningen på pulken og gjøre den litt mer overkommelig for Shaman nå som den skrapte ned i underlaget. Hva dette skulle gjøre med ryggen tenkte jeg mindre på da, men desto mer senere når jeg som en gammel krokrygget kone fra et eventyr satte opp teltet og måtte legge meg på bakken for å klare å rette opp ryggen. Da vi kom til Kolåsen ringte jeg til far som avtalt. Posten hadde ikke vilke garantere at den ville komme frem før om en uke, den hadde vært for stor for å benytte tjenesten over-natten-levering, og det kostet en del for å få den sendt med fly. Far hadde allerede bestemt seg. Han ville kjøre opp med pulken selv, fra Kvernaland til Nordli. Jeg kan i hvert fall ikke klage på støttemannskapet mitt på denne turen.

Vi gikk videre mot Torrön, og etter hvert som vi nærmet oss bestemte jeg meg for at ytterst på Hoberg ville være et fint utgangspunkt for å gå til Gjevsjøen i morgen. Det ble en del surring i tett skog det siste stykket, og Shaman følgte fint i mine spor. Plutselig ble han ivrig og skulle plent ta forbi meg. Litt irritert fikk jeg holdt ham bak meg. Med en line mellom oss er det greit om vi passerer trærne på samme side. Han stirret ivrig inn mellom trærne, og like etterpå krysset vi helt ferske elgspor. Jeg begynte også å stirre inn mellom trærne mens vi gikk. Ivrig jeg også, om ikke like intens og blodtørstig som Shaman. Det gikk ikke lenge før jeg så en ung elg løpe skremt innover.

Fant en fin plass til teltet like før nedkjøringen til vannet. Det har vært en ganske våt dag, som har vekslet fra regn i dag tidlig til snø og slaps utover dagen. Har en del vått utstyr og klær som er klar til å fryses når kulden kommer i morgen.
image

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: