Lenglingen

I stedet for å gå nordover fra Gjevsjøen, slik jeg opprinnelig hadde tenkt, valgte jeg å gå østover i retning Sørli. Ved å gjøre denne endringen var jeg ganske sikker på å nå frem til en bilvei i løpet av dagen, slik at jeg kunne møte far tidlig på søndag. Gikk opp til Livsjøen og tok meg tidlig opp i høyden til Setertjønna for å få enklere forhold, men forholdene virket å være veldig gode over alt. Temperaturen var nede i 22 minusgrader i natt, noe som har hjulpet godt på.

Dette skulle bli en av de beste dagene så langt på turen, i den grad det lar seg gjøre å rangere. Dalen ned mot Bergli var så vakker i solskinnet at jeg flere ganger måtte stanse for å ta inn inntrykkene. Noen kamper fikk vi riktig nok. Skadene på pulken gjorde sitt. Et par dype småbekker ble litt strevsomme å passere, og for å komme oss inn på et langt sammenhengende myrområde fikk vi en strevsom stigning i tett skog.

Da vi nærmet oss Bergli litt over klokken to sjekket jeg telefonen og så at jeg var kommet inn i et område med mobildekning, så jeg tok en telefon til far. Han stod allerede parkert på Bergli. Brukte en time til opp dit, og kom da frem til et utvalg av mat og drikke han hadde kjøpt med seg. Shaman ble ekstatisk over å se kjentfolk, men måtte finne seg i å vente utenfor mens vi spiste i bilen. Jeg måtte gå et stykke til i dag for å være sikker på å nå Nordli i morgen, så vi lesset pulk og en del innhold fra sekken inn i bilen, tok med meg litt klær og vann i sekken og fortsatte nedover dalen. Far kjørte nedover som følgebil, men da veien ikke lenger var snølagt og brøytekantene heller ikke lot seg bruke, tok jeg ned i skogen. Den var tett og vanskelig å ta seg frem i, så jeg siktet meg inn på strømmastene. Der fant jeg også en skogsvei som tok oss et godt stykke nedover. Like før den kom ut på en større bilvei traff jeg igjen far. Han hadde gjettet at jeg ville komme ned akkurat der. Vi avtalte nå et møtested i krysset der hovedveien til Bergli møter en skogsvei på vestsiden av Lenglingen, en vei jeg så for meg som et bra valg for ruten mot Nordli i morgen. Kraftlinjen gikk også ganske nært veien akkurat der, ut fra hva vi kunne tyde av papirlappene jeg skrev ut på Storlien, så jeg følgte disse videre.

Da vi møttes igjen parkerte han bilen et sted det var flatt nok til at vi kunne sove bak i bilen. Der ble det grilling av pølser, koking av vann til kaffe, sjokolade og pils før vi tok kvelden. Han hadde fått hentet ut depoet mitt på Matkroken Lierne på Nordli så jeg slapp å vente til mandags morgen før jeg pakket om. De hadde i tillegg sendt med en gave i form av to virkelig gode egenproduserte pølser og en Matkroken Lierne-buff. Jeg må innom å si hei og takk på mandag.

image

image

image

image

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: