Limingen

Etter å ha pakket ned og vasket oss ut dro vi bort til Matkroken. Far ville kjøre pulken til Limingen for meg før han dro hjemover, så vi spurte betjeningen om råd for å finne et egnet sted å sette den. Betjeningen på Matkroken var svært behjelpelige, og hadde snart tatt en telefon til en gård ved sørenden av Limingen og avtalt at vi kunne få sette utstyret der. De ringte også en som kunne bekrefte at veien mot Limingen var snølagt, så da gjorde jeg klar en lett sekk og ski. Far mente en halvtime fra eller til ikke spilte noen rolle for hans del, så han kunne være følgebil opp bakken fra Nordli. Dermed havnet sekk og ski inn i bilen, og vi gikk lett oppover bakkene fra Nordli. Da vi kom dit vi trodde var toppen fikk jeg sekk og ski tilbake og fortsatte på den snølagte veien. Det gikk radig, og da vi kom ned bakken til Kvelia hadde det ikke gått mer enn cirka en time fra vi forlot Matkroken. Bakkene var såpass slake at vi kunne holde en høy fart nedover samtidig som jeg følte jeg hadde kontroll pp Shaman.

Shaman har jobbet bra hele dagen, til tross for at han ikke virket å være i form. Han måtte kaste opp på vei ned til Kvelia, og ville stadig ta pauser i brøytekanten eller gå bak meg. På grun  av strikken mellom oss blir det mye kluss om ikke han går foran, så jeg har måttet mase en del på ham i dag. Er likevel imponert over arbeidet han la ned, i tydelig dårlig form. Vi hadde en pulk å ta igjen før mørket kom, det var 45 kilometer dit og vi startet ikke før like over halv elleve, så jeg ble nødt for å presse ham litt, selv om den hyggelige bonden hadde tilbudt seg å kjøre oss i møte med utstyret om vi ikke nådde frem. Vi brukte 6 timer, og da jeg kom frem ble jeg tilbudt kårboligen for natten, hvor jeg nå sitter i en sofa og ser TV mens jeg skriver dette.

Dagen har vært våt, med sludd og regn. Det skal bli kaldere fremover, så jeg vurderte for og imot en kort dag i morgen for å få tørket klær i Røyrvik før vi klatrer inn i Børgefjell, men nå som jeg ble boende inne får jeg gjort det her. Da står jeg friere i morgen til å legge opp dagen som det passer, og likevel ha tørre klær. En stor takk til denne gjestfrie og trivelige familien jeg møtte her.

image

image

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: