Kvitsteindaltunet

En todelt dag. Morgenen startet med at jeg ringte Posten i Sverige for å høre hva som var årsaken til at pakken til Abisko var blitt holdt igjen i tollen. Det ble starten på en liten saga jeg kan komme tilbake til. I hvert fall ble jeg stående på et punkt litt oppe i bakken der jeg hadde funnet mobildekning, og forsøkte å finne en løsning ved å ringe frem og tilbake mellom Abisko Turiststasjon og Bring Sverige. Jeg ville ikke gå videre uten en løsning, siden jeg ikke regnet med å ha mobildekning lenger inne i fjellet. Kontakten min i Bring tok ikke lenger telefonen. Klokken ble halv to før jeg bestemte meg for å dra videre. Nær en løsning, men ikke helt i mål.

Halve dagen var gått med på dette, så motivasjonen for å fortsette på bakkene i tung snø var ikke helt på topp. Jeg tok pulken fra Shaman, som slet nok med snøen som det var. Jeg bestemte da at målet for dagen fikk bli Kvitsteindaltunet. At det kom en snøbøye i det vi fortsatte skulle bare mangle.

Men i det vi kom over tregrensen bestemte dagen seg for å rette opp inntrykket, og resten av dagen ble som et eventyr. Nydelige skiforhold i urørt snø og vakre omgivelser. En gjeng drev med isfiske på Litlumvatnet i det vi gled forbi. Mot Litlumdalen var alt så stille og vakkert at det føltes uvirkelig. Hytta var fin, og jeg satte meg til i sofakroken på sikringshytta med snus, te og kart. Der satg jeg da isfiskerne kom inn døren, ga meg noen innspill til turwn i morgen og en pils de hadde til overs. Jeg var sulten, men ville ikke doble middagen siden jeg var usikker på hvor lenge jeg ville trenge til Sulitjelma, mitt neste depot. Dette er en ubetjent hytte som ikke har mat, men i skapet hadde noen satt igjen noen poser byggris med håndskrevne instruksjoner om koketid. Jeg kokte opp to poser som jeg blandet sammen med min middag, og fikk et skikkelig godt måltid. Pilsen sparte jeg til dessert.

Nå har jeg kokt litervis med vann, tørket sko, klær, sovepose og telt, tatt oppvasken og håper på en fin dag i morgen. Radioen surrer og går, og været skal bli noe lettere. Ikke hørt noe om temperatur, men tviler på at vi får de minusgradene vi kunne ha trengt for godt skiføre. Når man har telt som bolig er det heller ikke minusgrader som er kaldt. Det som er kaldt er 0 grader og våt nedbør.

image

image

image

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: