Lønsdal

Etappen i går ble i lengste laget, og da frister det ikke å begynne rett på igjen tidlig på morgenen. Ble en sen kveld på hytta i går, og tok meg god tid i dag morges.

Var usikker på hvor langt vi skulle gå i dag, men mente vi nok kunne gå til Lønsstua selv om klokken vel ble halv ett før vi var skikkelig i gang. Vi skulle snart komme opp over tregrensen, og hadde gode forhold og nydelig vær. Tenkte å være litt turist og stoppe innom Polarsirkelsenteret, og hadde allerede begynt å se for meg hva jeg skulle kjøpe på kaféen der da jeg skuffet måtte konstatere at de ikke åpnet før 1. mai. Synet av full parkeringsplass og masse folk hadde lurt meg.

Vi tok oss ned til Lønsdal, og da vi rant forbi Saltfjellet Hotell Polarsirkelen på vei ned til Lønsstua tenkte jeg å sjekke mulighetene for å spise middag der. Endte med at jeg sjekket inn, tok en dusj og gikk i gang med kveldens påskebuffet. Buffeten ble holdt åpen til jeg, som sist ankomne, fikk spist ferdig. Hvor mange ganger kan man egentlig forsyne seg fra dessertbordet før en følelse av flauhet bør melde seg? Den meldte seg ikke.

Kvelden fortsatte på nattklubben nede i kjelleren. En trivelig gjeng inviterte meg bort til sitt bord, og jeg ble sittende å prate med dem resten av kvelden. Da jeg gikk for å legge meg hadde jeg fått invitasjon til både grilling neste dag og overnatting på vei hjemover igjen fra en trønder bosatt på Fauske. En av dem var same og bosatt her. Han kjente godt til områdene rundt. Skredvarslene hadde advart mot stor skredfare her i området, og jeg nærmer meg det eneste stedet på hele turen hvor jeg har lagt opp to ruter, nettopp med tanke på skredfare. Samen mente jeg burde styre unna Skaitidalen, og heller gå via Sverige slik min plan B er. Tar en avgjørelse i morgen.

image

image

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: