Graddis

Jeg droppet Skaitidalen på grunn av den store rasfaren her nå. Innstilte meg i stedet på plan B som innebar å gå rundt disse fjellene, via Sverige og Iggesjávrre. Litt lenger blir det, men ikke veldig mye, og terrenget blir enkelt. Skulle veldig gjerne ha fått se denne dalen som jeg har hørt så mye om, men det var likevel en enkel avgjørelse.

Med lange dagsmarsjer og greie forhold kan jeg gå også denne ruten mot Sulitjelma på to dager, men jeg har innstilt meg på å bruke tre dager, ha mer overkommelige dagsetapper og heller komme frem tidlig på dagen til Sulitjelma.

Drar fra hotellet med nye gode minner. Avslappende og god stemning, trivelig vertskap og smilende gjester over alt. Før jeg dro forsøkte jeg å tape de knekte solbrillene mine, da hotelleieren kom ut med et av sine par som jeg kunne få. Han fortalte meg hvor jeg burde gå videre, og hvor på elva jeg ville finne en snøbro å ta meg over på. Det finnes en hengebro over elva, men det ville blitt en kamp med Shaman. Trønderen stod utenfor og ville ta farvel da vi dro, og skulle selv dra videre sammen med samen. Han foreslo at de kunne møte meg nede ved veien igjen og vise meg ruten videre så jeg ikke misforstod beskrivelsene. De kjørte så foran meg et stykke innover på en skogsvei, og stoppet der jeg skulle svinge av på skuterløypene. Blir i godt humør av å møte slike hjelpsomme og trivelige mennesker. Tusen takk!

Rotet litt med å finne en bra trasé mot slutten av dagen, da Graddiselva viste seg å være håpløs å krysse lenger oppe i høyden. Rant ned mot broen lenger nede på elva, men kunne der krysse rett over elva. Gikk oppover igjen mot hyttefeltet ved Graddis helt inntil riksgrensen, men gikk lei og satte opp teltet der blant hyttene.

Tom for snus, kaffe, snop og lesestoff. I hodet surrer bilder av smågodthyllene i Sulitjelma. Dersom noen der nede har planer om å spise smågodt de nærmeste dagene bør de være raske, for når jeg kommer ned blir det tomt.

image

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: