Sulitjelma

Radioen meldte om kraftig vind, som ville ta seg opp utover dagen, og komme opp i liten storm mot kvelden. Store nedbørsmengder. Jeg droppet å fyre opp kokeapparatet. Hadde en del vann som jeg gjorde klar i går kveld, så det fikk holde. Ville heller komme meg tidligere ned før været kom og tok meg.

Turen nedover gikk fint, til jeg igjen ble tvunget ned på bare veier innerst på Langvatnet. Bæring og styr, men gidder ikke å tenke mer på det. Stormen som kom hadde lite å stille opp med mot gjestfriheten som møtte meg i Sulitjelma. Den nordnorske gjestfriheten slo innover med full tyngde, også denne fra vest. Mens jeg var inne på butikken kom en dame inn døren og rett mot meg. De hadde sett meg fra vinduet, og ville tilby meg overnatting. Jeg takket ja, og lurte på om jeg da kanskje kunne få låne komfyren, så jeg kunne plukke med meg en pizza fra butikken. Det var det ikke behov for. Middagen ville være klar når jeg kom.

I morgen må jeg ned til Fauske for å vaksinere Shaman, slik at vi kan bevege oss inn i Padjelanta på neste etappe.

image

6 tanker

  1. Hei jarle, Jeg har fått beskjed at det er ikke lov å gå med hunden i padjelanta nasjonalpark. Selv om den er i bånd. Høres ut veldig rart men har vært i kontakt flere folk. Vet du mer om dette? Du går innom padjelanta eller rundt?

    • Mye nedbør, og det ventes liten storm. Akkurat nede i Sulis er det ganske rolig akkurat nå, men på fjellet er det nok verre. Planen min nå er å gå videre på lørdag, opp til Sorjus. Så inn i Padjelanta ja. Du skal samme vei? God tur!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: