Hukejaure

Speilegg på rugbrød til frokost, i tillegg til en liter youghurt. Det var meningen at den skulle være en drikkeyoughurt, men der møtte jeg grensen for hvor langt en jærbu kan gjøre seg forstått her nord i Sverige. Flytende youghurt, prøvde jeg meg med, og han bekreftet. Han har forsåvidt rett i at den flyter, men jeg skulle gjerne sett at viskositeten var noe lavere da jeg forsøkte å helle den i meg fra glasset jeg hadde sjenket den i.

Ny dag på skuterled. Disse ledene fungerer også som merkede skiløyper her, men som nevnt er det skuterne som dominerer. Gikk til fots det første stykket oppover bakkene på den brøytede bilveien. Brøytingen tok slutt, og veien fortsattecsom skuterled. Flere tomflasker lå strødd langs leden. For å bekjempe den deprimerende tanken på at noen kan gjøre slikt med vilje, gikk hodet mitt i gang med å servere meg bilder av hvordan flaskene kunne ha hoppet ut av skuteren i det den i høy fart flakset over den humpete leden. Det var nesten så jeg kjøpte den forklaringen.

To skigåere kom mot meg, og stoppet opp for en prat. Det var to jenter, som begge snakket norsk, og jeg hadde allerede konkludert da jeg først spurte om de var ute på langtur. De svarte at de hadde vært ute noen uker. «Gått fra Nordkapp da?», spurte jeg, og de bekreftet. De hadde visst hatt sine mistanker om meg også allerede før vi møttes. Dette ble da mitt første møte med andre NPL-ere på turen. Bloggen deres finnes på: tourdenorge.wordpress.com

Vi var slitne begge to når vi kom frem til Hukejaure. Jeg bestemte meg først da jeg møtte hytteverten for at jeg skulle overnatte her, i stedet for å sette opp teltet et sted i nærheten. Inne i hovedhytta var det stappfullt med folk, og klær hang til tørk over alt. En mer fullstappet turisthytte har jeg aldri sett, men verten forklarte at de hadde en liten sikringsbu til meg om jeg ville, hvor jeg også kunne ha med Shaman inn. Den var bygget for bare to år siden, og passet meg perfekt. Den manglet kun kokemuligheter, men jeg rigget til mitt eget kokeapparat utenfor.

Like etter at middagen var inntatt, kom verten på besøk for å ordne med betaling. To av gjestene hadde slengt seg med, og de tre kom inn med to svære stykker av noe pai-aktige greier, ett med laks og ett med skinke, samt to pils. Utrolig hyggelig.

image

image

image

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: