Gumppeskáidi

Første utfordring hver dag er alltid den samme: å komme seg ut av teltet. Tenker da ikke på den mentale biten med å gå fra sovepose til snøvær, men anklene mine, som stivner til hver natt, og gjør det til en liten prøvelse å komme seg opp på beina. De første skrittene er 5-10 centimeter lange, før det løsner ganske raskt og jeg igjen er i stand til å gå. Har blitt en rutine å gjøre meg gåbar hver morgen.

Fortsatte i retning Olderfjord. En del opp og ned før vi kom til Øvre Fransvannet, i dalen som leder ned mot Olderfjord. Jeg oppdager nok en flokk reinsdyr på andre siden av vannet. Shaman har enda ikke oppdaget dem da jeg sikrer med snørekjørestrikken, takket være vindretningen. Jeg begynner å lure på om jeg vil klare å snike oss forbi dem, og det går bra lenge, men jeg vil stoppe for å ta bilde av dem. Da var det gjort, og Shaman går i jaktmodus. Jeg fryktet at noen ville måtte gjøre reinflyttingen sin på ny etter at Shaman hadde skremt dem til fjells igjen, men det går overraskende greit å få kjeftet ham til å følge meg.

Vi nærmet oss dagens spenningsmoment: tipset jeg fikk av reinflytteren. Det vil si, vi er allerede utenfor planen min som var å gå mer i retning Skaidi, men nå skulle vi ta oss gjennom et område som virket potensielt vanskelig, spesielt med tanke på at mange områder er uten snø. Planen var å komme oss over mot E6 uten å gå nedover dalen. Belønningen for å lykkes ville være stor, men det ville også prisen for å feile kunne bli. Jeg måtte frem med kartet mange ganger etter hvert som jeg fikk se mer av området. Vår eneste mulighet virket å være vestsiden av elven, men det var svært bratt i starten, så jeg ville se om vi kunne gå på elven et stykke. Trærne stod tett, men vi fikk rotet oss ned dit, og der så jeg ferske skuterspor på elven. Akkurat som jeg også hadde planlagt gikk de et lite stykke nedover elven, før de tok seg opp på vestsiden. Kom inn på sommerstien som går her, og det var tydelig at denne traséen var mye brukt.

Kom oss derfor greit over til E6, selv om jeg måtte av med skiene en del ganger på grunn av alle de bare områdene. Tok oss videre inn på turstien E1, hvor skogen var ryddet, men gikk ikke lenge før jeg fant ut at dagen hadde vært lang nok. Mener jeg har god kontroll på å komme frem den dagen jeg har planlagt. Slo opp teltet på en liten åpning mellom trærne langs stien.

image

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: