Honningsvåg

I dag skulle jeg ta i bruk joggeskoene jeg fikk sendt til Kautokeino. Dermed dro jeg også frem et par tørre sokker. Ikke rene, selvsagt, men tørre. Pakket om, og la igjen mye av utstyret et sted jeg ville kunne forklare for mor og far, slik at de kan plukke det opp på veien.

Turen mot Honningsvåg ble tyngre enn ventet. Føttene merket godt overgangen til asfalt, ikke minst undersiden av hælene, som er preget av alle dagene med fuktige sko og sokker. Tunnellene gikk fint, selv om det var lite som minnet om frisk fjelluft der inne. For hver bil som passerte hørtes det ut som om et par dusin jagerfly passerte like over hodet på oss. Shaman ble litt ukomfortabel, men klarte seg fint.

Heller ikke ute på Magerøya klarte vi å unngå rein, og jeg fikk en god kamp med Shaman her også. Ved Sarnespollen fikk vi 2,5 minutt med vår, hvor solen slapp frem og vinden roet seg. Utnyttet det maksimalt ved å legge oss i det tørre gresset og nyte utsikten og varmen. Jeg hadde peilet meg inn på vandrerhjemmet i Honningsvåg, som heldigvis lå på riktig side av byen. Vel fremme var jeg utslitt, og kom på at det nok i stor grad skyldes at jeg bare sov to timer i natt. Her blir jeg frem til de andre ankommer på lørdag. Søndag labber vi de siste 35 kilometerne til Nordkapp. Ser at finalen i 71 grader nord passelig nok også sendes på søndag, etter at vi har hatt vår finale.

image

image

4 tanker

  1. Hei!
    Ønsker deg lyke til på søndag med gåturen til Nordkapp. Jeg tenker tilbake på da jeg i august i fjor startet med å sykle Norge på langs på Nordkapp (dvs. jeg startet egentli på flyplassen i Honningsvåg – syklet først opp til Nordkapp før den EGENTLIGE turen startet). Det blir noen skritt å gå, gitt! Jeg håper du opplever det som en triumftur – og at føttene holder også på asfalten!

  2. Kj. Eide
    Siden du oppfatter meg som dansktalande, vil jeg da si «godt gått, Eide». Og det på tross av en nok så ugunstig vinter i år. Jeg misunner deg ikke – til det er jeg for gammel og skrantende – men jeg tar av hatten for deg.
    Kontakter deg om to uker, når du hat fått puste litt ut.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: