Om

I januar drar vi, Shaman og meg. 4 måneder sammen på tur fra Lindesnes til Nordkapp. Shaman, min Alaskan Malamute, har vært en del av denne turen siden før han ble født. Jeg, en jærbu, har født denne turen. Nå er han gammel nok. Nå drar vi.

Dette er turen som har ligget i bakhodet i lang tid. Gradvis har den sneket seg fremover, jo mer jeg har tenkt på det å få oppleve å være lenge på tur. Etter hvert okkuperte den hodet daglig, og jeg måtte bestemme meg. Skulle jeg fortsette å tenke det skulle jeg ha gjort, eller skulle jeg begynne å tenke det gjør jeg.

Når denne turen starter i januar vil det være omkring tre år siden jeg bestemte meg for å begynne å tenke det gjør jeg.

“For på et eller annet tidspunkt må du ta steget. Ta sats og stupe ut i det, miste fotfestet og sveve i et vakuum av usikkerhet, som sommerfuglene i magen. For det vil alltid være enklere å bli hjemme. Og tryggere, ikke minst. Og rimeligere. Men letteste motstands vei er en kø av trivialiteter.”

Alexander Gamme, Ekspedisjonsboka.

Det er lett å hente frem argumenter for å bli hjemme – de kommer med jevne mellomrom. Løsningen på det ble å gi meg selv lov til å få så mange kalde føtter og argumenter i mot jeg bare måtte ønske, så lenge konklusjonen forble den samme: i januar drar vi, åkke som.

Frem til den tid skal jeg trene, planlegge og glede meg. Trene, fordi en motbakke ikke kan gjøres kortere, men likevel kan gjøres lettere. Planlegge, for å vite hvilke motbakker jeg må forsere og hvilke jeg kan gå rundt. Glede meg, til følelsen av tilbakelagte motbakker, levende villmarker og møtende mennesker.

9 tanker

    • Hei. Takk og det samme til dere 🙂 Det hadde vært hyggelig. Usikker på når vi begynner, men kanskje vi starter nesten samtidig. Har litt jeg må ordne før vi kan dra. Endelig litt kaldt her i sør nå 🙂

  1. Håper du begynner noen dagar tidligare en meg og lager ruta gjennom snø fra ljosland til haukeli 😉 vi skal starte 18.1 fra Ljosland. Ja, vi må krysse fingrar at det forbli kald nu! Lykke til med planleggingen 🙂 vi ses sikkert!

  2. Hei! Dette skal bli spennende å følge. Fant deg på hjemmesiden tilo Lindesnes fyr. Når dette skrives, er du tydeligvis kommet til Gaukhei. der er jeg kjent. Men jeg lurer på hva slags duppeditt du bruker for at vi andre kan lese posisjonen din underveis – og som du samtidig har nok strøm til å bruke over flere dager!

    • Hei Steinar. Bruker en Spot messenger. Har måttet skifte batterier noen ganger, men har med et lite solcellepanel som jeg fester på sekk eller pulk mens jeg går. Et alternativ til Spot er inReach. Tror kanskje den fungerer bedre lenger nord, men har ikke noe erfaring med denne selv.

  3. Strålende gjennomført så langt! Det var veldig artig å lese om etappene du har gjennomført! – Flott at du har forhåndstrent i Njåskogen, – husker den som e5t flott turområde fra min tid som lærer på Kvernaland på slutten av sytti-tallet…….

  4. Hei, du møtte oss på Hotellet på Lønsdal påskeaften. I baren… spennende å følge deg på bloggen. Ha en veldig god tur videre, både du og Shaman.
    Rigmor

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: